Jak správně ochutnávat čokoládu

jak ochutnávat čokoládu...?

Stejně jako při degustaci vína rozpoznáte kvalitní čokoládu použitím všech svých smyslů:

Zrak

Potěšte svoje oči barvou a leskem kvalitní čokolády. Hořká čokoláda má hlubokou a teplou barvu. Čím je kakao jemnější a červenější, tím i chuť je lahodnější.

Hmat

Odlomený kousek kvalitní čokolády připomíná kůru stromu. Když držíte čokoládu v ruce, do minuty se začne roztékat.

Sluch

Při lámání mléčné a bílé čokolády je slyšet tlumený zvuk, u hořké čokolády připomíná zvuk lámání větvičky.

Čich

Kvalitní čokoláda má nádhernou vůni s náznakem přírodní vanilky.

Chuť

Nechte si čokoládu rozpustit na jazyku a vychutnejte si její dokonalou plnost a jednotlivé chutě, které se postupně objevují. Nezapomeňte, že skuteční milovníci čokolády degustují pomalu, jemně a graciózně, aby procítili “pokrm bohů”.

 

a4

a3

a1